Ontwikkelteam Kunst en cultuur curriculum.nu bekend

20-12-2017

De leraren en de schoolleiders die volgend jaar deelnemen aan Curriculum.nu zijn vrijdag 15 december 2017 op feestelijke wijze bekend gemaakt. De deelnemers buigen zich over de vraag wat leerlingen per leergebied moeten kennen en kunnen. Voor het ontwikkelteam Kunst en cultuur zijn dat:

​Leraren Petra Beers, Nadine van der Graaf-Janssen, Ingrid Habets, Gwenny van Hasselt, Debbie Klarenbeek, Roos Koenders, Kirsten van Muijen, Anouk Nooteboom, Marijke Smedema, Kim Spook, Tamaar Tóth Varju en Rik Weeting. Schoolleiders: Michelle Struick (PO) en Anne Bos (VO).

Curriculum_nu-1064-Groep-5-Kunst-en-Cultuur.jpg 

Selectiecommissies met vertegenwoordigers vanuit het primair en voortgezet onderwijs hebben bij de voordracht voor de teams gezocht naar variatie in schoolsoort, ervaring en onderwijsprofiel (van traditionele scholen tot vernieuwingsscholen). Daarnaast is gekeken naar hun motivatie en competenties, zoals ervaring met curriculumontwikkeling en resultaatgerichtheid. In de ontwikkelteams zitten deelnemers uit alle windstreken, waarin stad en buitengebied vertegenwoordigd zijn.

Vanuit SLO wordt het ontwikkelteam Kunst en Cultuur ondersteund door Viola van Lanschot Hubrecht en Marjo Berendsen.

De scholen die als ontwikkelscholen aan de slag gaan, worden begin 2018 onthuld. De officiële aftrap van de ontwikkelfase van Curriculum.nu is in maart.